Bedrijven gebruiken steeds vaker video om het verschil te maken.
Heel verstandig !

In deze blog 10 tips om een succesvolle wervingsvideo te maken.

 

 • 1. Het doel en de inzet van de video scherp hebben.
  Uiteraard is het doel aantrekken van de juiste nieuwe medewerk(st)ers. Maar wie wil je bereiken met de wervingsvideo ?
  Vooral zij die niet actief zoeken zijn diegene die jij wilt bereiken. Start dus met eerst goed na te denken over de doelgroep, het doel en de inzet van de wervingsvideo. Het medium en de doelgroep bepalen mede het script, de technische eisen en de sfeer. Soms verricht een korte videosnack op Instagram al wonderen !
 • 2. Neem de doelgroep als uitgangspunt voor het primaire kanaal
  Een essentieel onderdeel van jouw video strategie is de leeftijd van jouw doelgroep. Een relatief jonge doelgroep kent een veel beter bereik op Instagram of Youtube. De meer sr. professionals zijn weer beter te bereiken via Linkedin. De tone of voice en montage van de film zal erg verschillen.
 • 3. Blijf vooral authentiek
  Jij wilt jouw bedrijf zo goed en aantrekkelijk mogelijk presenteren. Essentieel hierbij is om dit wel zo authentiek mogelijk te doen. De wervingsvideo is hierbij een soort filter. Kandidaten aantrekken door een onechte weergave kost jullie onnodig veel selectie tijd. Indien de ervaringen goed aansluiten bij het beeld dat ze van jouw bedrijf kregen door de video zal een match ontstaan.
 • 4. Laat (functie-gelijke) medewerkers aan het woord
  Betrek je personeel bij de invulling van een wervingsvideo en ga daarbij verder dan ze alleen te interviewen. Geef jouw bedrijf en medewerkers een echt gezicht.
 • 5. Eerlijke weergave van jullie bedrijfscultuur
  Voorkom hierbij het gebruik van de populaire kreten. Tegenwoordig roept iedereen dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Laat liever een medewerker zien die zich bij jullie ontwikkeld heeft. Omschrijf de bedrijfscultuur in het script, maar laat vooral de beelden spreken. Door het juist neerzetten van de sfeer krijgt de kandidaat al de juiste signalen. Waar zijn jullie trots op ?
 • 6. Laat de dagelijkse gang zien.
  Laat zien hoe een dag er uitziet en wat voor werkzaamheden er allemaal bij de baan komen kijken. Dit helpt nieuwe medewerkers om een juist beeld te geven van de baan.
 • 7. Vergeet plezier niet!
  Laat het plezier op de werkvloer zien. Werk bestaat niet alleen uit serieuze zaken. Je wilt ook lol hebben op je werk. Gezelligheid en lachende mensen geeft een aansprekend beeld in de wervingsvideo. Ook hier natuurlijk wel authentiek blijven.
 • 8. Laat de eigen medewerkers de video delen op de diverse social media
  Het bereik zal hierdoor enorm worden vergroot. Uiteindelijk zijn jullie huidige medewerkers de beste ambassadeurs.
 • 9. Maak het gemakkelijk om contact te maken
  Vooral in de productie hebben mensen andere kwaliteiten dan het opstellen van een CV of het schrijven van een brief. Waarom niet een direct nummer naar de werkplaats chef ?
 • 10. Bij sterk verschillende functiegroepen “modulair” werken.
  Meerdere films per doelgroep waarbij 80% van de film een hergebruik van
  de vaste componenten is en 20% maatwerk voor de betreffende functie groep. Andere muziek, montage van snelle beelden voor Instagram ?
  Dit hoeft niet veel te kosten, maar jouw campagne gaat de juiste snaar bij de doelgroep raken !

https://beeldenkracht.nl/inspiratie/wervingsfilm/

Een keer sparren over de inzet van video of animatie ?
Onze passie is jou te helpen opvallen, aantrekken en uitleggen met beelden.

Deel dit bericht